Laura + Philip

Huwelijksfotograaf in Limburg


Intiem winterhuwelijk in Sint-Truiden


Bij het eerste kennismakingsgesprek was het al heel snel duidelijk dat er een super goede klik was tussen Laura, Philip en mij.

Kort erna gingen we samen op pad voor de loveshoot in de Lommelse sahara. Na anderhalf uur shooten was het resultaat dan ook heel mooi.

Een dik jaar later ging het huwelijk dan door in de Waterhoek in Geetbets. En wat een feestje was het...


Wat doen jullie in het dagelijkse leven...Hoe vullen jullie je dagen....Wat is belangrijk in jullie leven?


We vullen onze dagen met werken, na thuiskomst wandelen en bezig zijn met Lily (onze hond), en afspreken met onze vrienden. Tijdens ons verlof gaan we op vakantie samen met Lily, soms ook met vrienden erbij. Zij weten dat we niet zonder haar gaan, maar ze hebben haar ook graag dus dat is nog geen probleem geweest.


Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Liefde op het eerste gezicht?


We hebben mekaar leren kennen in de Champion in Sint-Truiden. Die bestaat nu niet meer. Laura begon er in 2011 als jobstudent, Philip werkte er als interimmer in de beenhouwerij. Philip was meteen geïnteresseerd, Laura had wat meer tijd nodig :p. We zijn na een jaar collega's te zijn pas voor de eerste keer samen weggeweest, op 22 augustus 2012. Na die eerste date was het wel meteen prijs😄. Van toen af aan zijn we een koppel.


Vertel me alles over het huwelijksaanzoek, laat niks achter.


Philip had een gezellige avond voorzien. Hij ging voor Laura koken en na het eten op zijn knie gaan. Het moest wel een verrassing zijn voor Laura, dus hij had Lily naar Laura haar ouders gedaan zodat het leek alsof hij nog niet thuis was van het werk. Laura ging Lily ophalen bij haar ouders en komt thuis aan. Ze geraakt alleen niet binnen langs de voordeur want Philip was vergeten zijn sleutel langs de binnenkant van de deur te halen. Laura moest dus aanbellen en had meteen door dat er iets niet klopte. "Waarom zijt gij thuis? Waarom zijt ge Lily niet gaan halen als ge toch al thuis zijt? Waarom hebt ge een schort aan? Zijt ge aan het koken?". Philip zijn verrassing viel helemaal in het water. En omdat Laura door had wat er ging gebeuren, nam Philip Laura mee naar de keuken en haalde de ring nog voor het eten uit een keukenkast. Hij is niet op één knie gegaan omdat dat nog genanter was nu, en vroeg Laura zo ten huwelijk. Het was grappig en zo typisch Philip. Het etentje was lekker en we zijn de dag nadien direct begonnen met plannen van de trouw 🙂.


Jullie trouwlocatie, waarom kozen jullie deze locatie?


We wilden geen standaard feestzaal in de stijl van parochiezaal, het mocht wat meer karakter hebben. We vonden bv. een kasteelhoeve of schuur heel mooi. We zijn dan op een aantal locaties geweest en hebben ook heel wat offertes opgevraagd. Voor veel locaties waren we met onze gastenlijst van 100 personen al met te weinig. Uiteindelijk ging het tussen twee locaties en hebben we de Waterhoek gekozen omdat we ons daar niet "naar buiten gekeken" voelden, het een hele mooie zaal is met een heel mooie tuin, we daar lekker gegeten hebben dus wisten dat het eten goed zou zijn, en omdat we hier al onze genodigden het hele trouwfeest van receptie tot en met avondfeest konden aanbieden ipv de gasten op te delen in dag- en avondgasten. We zijn heel blij met onze feestzaal.


Waarom is een huwelijksfotograaf voor jullie belangrijk? En waarom kozen jullie mij?


De fotograaf moet de belangrijkste dag uit ons leven vastleggen. Foto's zijn heel belangrijk; je kan de dag opnieuw beleven maar je kan aan de hand van het album mensen ook meenemen op je trouwdag, die er om een of andere reden niet bij konden zijn.

Hier wilden we niet op besparen (eender wie was niet goed genoeg 🙂), dit moest voor ons gedaan worden door iemand waar we volledig achter staan en die we helemaal vertrouwen. We zijn er nu zeker van dat de mooie momenten vastgelegd worden, maar vinden het ook leuk als er spontane, niet-geposeerde foto's gemaakt worden en dat is wat David doet. We houden ook van de stijl van Davids werk.


Hoe willen jullie dat je dag door jullie familie en vrienden herinnerd gaat worden?


We willen dat de mensen aan ons huwelijk terugdenken als een geslaagd feest. We hopen dat Corona niet te veel roet in het eten gooit, dat de mensen het mondmasker niet in de weg laten staan van plezier maken en dansen. We hebben er nu zo lang naar uit gekeken, het mag nu echt gaan komen en we hopen dat onze vrienden en familie er net zo veel van genieten als wij.


VendorsWillen jullie na het zien van dit verhaal dat davidwagelmansphotography als jullie fotograaf op jullie huwelijk?

neem contact op voor mijn huwelijksbrochure.