Lize & Yannick

Huwelijksfotograaf in Oost-Vlaanderen


Intiem huwelijk in 't verstand van Leven in Horebeke, Oost Vlaanderen.Lize en Yannick leerde ik al meer dan 2 jaar geleden kennen om hun huwelijk te fotograferen, maar een of andere epidemie stak hier een stokje tussen.

Nu meer dan twee jaar later, besloten ze hun groot huwelijksfeest te veranderen naar een intiem feestje om zo ook de geboorte van hun dochtertje Nore mee te vieren.


Het feest ging door in het prachtige 't verstand van Leven in Horebeke, Oost-Vlaanderen.

Maar ik ga Lize en Yannick zelf wat laten vertellen :)


Wat doen jullie in het dagelijkse leven...Hoe vullen jullie je dagen....Wat is belangrijk in jullie leven?


Lize is apothekeres en ikzelf werk in de IT-sector als software consultant. Onze dagen zijn sinds 27 augustus vorig jaar goed gevuld met het grootste geluk in ons leven, namelijk ons dochtertje Nore. Sinds zij er is proberen we nog meer van de kleine dingen te genieten, maar nu met haar erbij. Wandelingen maken, ijsjes eten, op vakantie gaan, ... met ons driën is dat puur geluk. Familie is daarnaast ook belangrijk voor ons.Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Liefde op het eerste gezicht?


Wij hebben elkaar leren kennen via Tinder. Gematcht op 30 november 14 en hebben eerst een maand gepraat met elkaar vooraleer we in het echt afgesproken hebben. Dat hebben we exact 1 maand later gedaan op 30 december. Het was voor ons beiden wat spannend om voor de eerste keer in het echt af te spreken maar uiteindelijk viel het heel goed mee. Het werd een zeer gezellige avond en we hebben snel opnieuw afgesproken, en opnieuw, ... tot we een koppel werden.Vertel me alles over het huwelijksaanzoek.


Ik heb Lize ten huwelijk gevraagd in de USA in maart 2018. Ik had de kans om een week naar een conferentie te gaan met enkele collega’s in Palm Springs en samen hebben we er een roadtrip van drie weken aan gekoppeld langs de Westkust. Het werd de beste reis tot nu toe.


Tijdens onze roadtrip verbleven we enkele dagen in Moab (langs Arches National Park). Dichtbij Moab was er ook Mesa Arch, deel van Island in the Sky in Canyonlands National Park. Voor fotografen is deze plaats een echte aanrader voor de speciale zonsopgang en dat merkten we ook bij aankomst. Het was vroeg opstaan aangezien de rit een uur duurde vanuit Moab en daarnaast ook nog superkoud, aangezien het de voorbije nacht gesneeuwd had. Ik vertrok superzenuwachtig samen met Lize, die dacht dat we gewoon naar de zonsopgang gingen kijken, naar de plaats die ons leven zou veranderen. Ter plaatse werd mijn zenuwachtigheid nog erger toen ik het aantal auto’s en fotografen zag opgelijnd staan voor de perfecte foto. Geladen met al mijn fotomateriaal ging ik al snel tussen de fotografen staan en dan was het wachten tot enkele minuten na de zonsopkomst. Toen de zon opkwam en de Mesa Arch langs onderaan verlicht werd, was het even genieten van de natuur. Iedereen wou de perfecte foto.


Maar na het spektakel gingen gelukkig de meeste mensen direct huiswaarts. Lize had op dat moment ook genoeg van de Mesa Arch gezien, maar ik wilde toch nog op zoek naar de ‘perfecte fotoplaats’. Uiteraard niet enkel voor een perfecte foto, maar ook omdat ik nog veel te zenuwachtig was om het te vragen. Na vele plaatsen uitgeprobeerd te hebben met mijn statief, vroeg ik aan iemand die nog ter plaatse was of ze een foto van ons voor de Mesa Arch wilde nemen. Lize was zich van geen kwaad bewust, maar toen ging ik dan op mijn knieen zitten en vroeg ik de welbekende vraag of ze met mij wilde trouwen. We werden er beide emotioneel van en hebben er nog een applaus gekregen van enkele fotografen die toch nog ter plaatse waren. Een van de aanwezige fotografen uit New York had toch nog snel een foto kunnen maken van het moment dat ik het vroeg.


Ik had nooit gedacht dat ik Lize op deze manier zou ten huwelijk vragen, maar het is toch gelukt. Op één van de mooiste locaties tijdens onze reis. Erna hebben we nog anderhalve week ervan kunnen nagenieten in de verschillende nationale parken voor we terugkeerden naar België.Jullie trouwlocatie, waarom kozen jullie deze locatie?


Wij kozen voor ’t Verstand van Leven in Sint-Kornelis-Horebeke. Prachtige locatie in de Vlaamse Ardennen met een authentieke schuur en zonnige tuin met een prachtig uitzicht. We waren vooral op zoek naar een locatie die een vakantiegevoel uitstraalde. Eerst zochten we in de Ardennen, maar daar vonden we uiteindelijk niets naar ons gevoel en budget. Andere klassieke locaties spreekten ons niet zo aan. Tot we in een artikel online ’t Verstand van Leven zagen. Na een bezoek hadden we al snel een datum in mei 2020 neergeprikt aangezien de locatie lang op voorhand gereserveerd is. Het voordeel van de locatie was dat er verschillende kamers waren en dan konden we er op die manier een weekend van maken samen met onze dichtste familie. Na het tweemaal uitgesteld te moeten hebben omwille van corona kon het dan toch in april 2022 doorgaan.Waarom is een huwelijksfotograaf voor jullie belangrijk?


Zeker en vast om herinneringen aan de grote dag vast te leggen voor later. Zelf is het uiteraard moeilijk om dat te doen aangezien je daar niet echt wil mee bezig zijn en uitermate wilt genieten van het feest. Je wilt ntuurlijk dat de hele dag in verschillende manier in beeld wordt gebracht. Je kan op het feest niet overal tegelijkertijd zijn, daarmee is het ook leuk om naderhand nogmaals te genieten van alles wat op beeld gezet is.


Mijn zus Jorien had ons u aangeraden. Wij hadden eerlijk gezegd nog niet van u gehoord. Na het bekijken van uw portfolio en uw manier van werken, waren we onmiddellijk overtuigd. De foto’s zijn prachtig en hebben een aparte stijl. We waren niet op zoek naar een klassieke fotograaf en tot op de dag vandaag hebben we nog geen seconde spijt gehad van onze keuze. Na het kennismakingsgesprek voelden we ons direct op ons gemak en dat vonden we zeer belangrijk. Net omdat een huwelijksfotograaf er bij is op de grote dag, samen met de rest van je familie en vrienden. Ook op het trouwfeest zelf liep alles heel vlot en voelden we ons geen moment onwennig. Ookal worden er op elk moment foto’s getrokken.


Leveranciers
Willen jullie na het zien van dit verhaal davidwagelmansphotography als jullie fotograaf op jullie huwelijk?

Kijk dan even in mijn portfolio of neem contact op voor mijn huwelijksbrochure.


Lize + Yannick


Op de dag zelf was het een blij weerzien, alsof het een vriend was die je al jaren kent. We voelden ons nooit ongemakkelijk bij het maken van de foto's, en dat was iets zeer belangrijk voor ons. Hij heeft oog voor detail en vertelt echt een betekenisvol verhaal met zijn prachtige foto's. Telkens we de foto's terug bekijken beleven we de grote dag opnieuw en elke keer opnieuw zeggen we tegen elkaar dat enkel hij dat op die manier kon fotograferen.


Wij raden David echt aan als fotograaf! He's worth every penny! Wat een topkerel!